تراش و تراشکاری

دستگاه تراش ماشین ابزاری است ، که برای تراشیدن و شکل دهی به قطعات فلزی یا غیر فلزی مانند تفلون ، پلی آمید ، چوب ، … معمولاً دوار به کار می‌رود . به منظور تولید اقتصادی با کیفیت و دقت بالا ، دستگاه تراش را در مدل ها و شکلهای مختلفی می سازند اکثر قطعات ماشین الات دارای مقاطع دایره‌ای بوده و قابل تولید با ماشین تراش هستند . ضمنا به دلیل ارزان بودن و سرعت بالای تراشکاری نسبت به سایر روش‌ها استفاده از دستگاه تراشکاری یک روش معمول و پر استفاده در صنعت می‌باشد .
کار دستگاه تراش تغییر در اندازه قطعات ، شکل دهی به آنها ، پرداخت کاری قطعات با یک یا چند عمل براده برداری با تنظیم رنده تراش است . با استفاده از ابزار آلات و تجهیزات روی دستگاه تراشکاری دامنه فعالیت آن گسترده تر می شود بطوریکه می‌توان بوسیله آن فرآیند های دیگری را نیز روی قطعه انجام داد مثلاً با قرار دادن ابزارهایی مانند برقو ، قلاویز و مته عملیاتی چون برقوکاری ، قلاویز زنی و سوراخکاری به وسیله دستگاه تراش بسادگی انجام پذیر می شود .
تراش و تراشکاری عملیاتي است كه در آن قطعات مورد نظر از طريق تراش دادن ، شکل دهي مي شوند. برای تولید اقتصادی قطعات مختلف با دقت و كیفیت بالا ، دستگاه تراش را در فرمها و شکلهای مختلفي مي سازند . از آنجايي كه اكثر قطعات ماشین آلات صنعتي و تجاری ، دارای مقاطع دايره ای هستند ، قابل تولید با دستگاه تراش مي باشند . از طرف ديگر به علت ارزان بودن و سرعت بالای تراشکاری نسبت به ساير روش ها ، استفاده از دستگاه تراش يک روش معمول و پر استفاده در صنعت مي باشد.

 

تراشکاری
با مشاهده پيرامون خود قطعات و اجسام مختلفي را مي بينيم كه اين قطعات از وسايل ابتدايي مانند خودکار ، دستگیره درب ، تکمه ، چکش ، قلم ، سوهان تا وسايل پيشرفته همگي با روش خاصي توليد شده اند روش هايي که با براده برداري يا بدون براده برداري همراه است . روش توليد با براده برداري مي تواند به صورت دستي و يا ماشيني انجام شود. در توليد به روش براده برداري ماشيني از ماشينهايي که حرکت دوراني در آ نها وجود دارد مانند دستگاه تراش ، دریل و فرز استفاده مي شود و يا حرکت به صورت خطي است مانند دستگاه صفحه تراش ، اره لنگ و خان کشی.
تراشکاری یکی از روش های قطعه سازی و شکل دهی مواد است و همراه با براده برداری انجام می شود ، که با براده برداری از ماده یا قطعه اولیه سبب کاهش جرم آن شده و آن را به شکل نهایی قطعه مورد نظر در می آورد. تراشکاری از قدیمی ترین روش های شکل دادن قطعات به روش براده برداری است که به دلیل داشتن قابلیت های بالا امروز نیز به عنوان یکی از پر کاربرد ترین روش های تولید مورد استفاده قرار می گیرد . در عملیات تراش و تراشکاری قطعه دوران داده می شود و یک ابزار برنده ( رنده ) که جنس آن سخت تر از جنس قطعه کار است با حرکت خطی سطح قطعه کار را می تراشد و آن را تبدیل به قطعه نهایی می کند . این فرآیند اساس کار دستگاه تراش است . بنابراین دستگاه تراش می تواند قطعاتی كه دارای حجم دوار هستند ( استوانه ، مخروط و …) را بتراشد .
ماشین تراش یا دستگاه تراش ، ماشین یا دستگاهی است كه جهت تراش و تراشکاری حجم های دوار و نیز درآوردن پیچ استفاده می شود و دارای محور افقي يا قائم دوار مي باشد ، محور 3 نظام يا 4 نظام ، و قطعه كار فلزی يا چوبي روی محور بسته شده و دوران می کند . با نصب ابزارهای مخصوص ، می توان از اين دستگاه برای توتراشي نیز استفاده كرد . انواع دستگاه تراش عبارتند از : دستگاه تراش مركزی ، ماشین تراش با چند كشو، دستگاه تراش كپي كننده یا کپی تراش ، دستگاه تراش خودكار ، دستگاه تراش عمودی ، دستگاه تراش NC كنترل و هدايت عملیات ماشین به وسیله شماره گذاری و دستگاه تراش CNC
دستگاه تراش یا : lathe

نوشتهٔ پیشین
فرزکاری
نوشتهٔ بعدی
دستگاه تراش چینی ، دستگاه فرز چینی ، خوب یا بد ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
شما برای ادامه باید با شرایط موافقت کنید